خطای not found 404 در وردپرس چیست ؟

خطای 404 در وردپرس
آنچه در این مقاله خواهید خواند

یکی از متداول ترین خطا ها در سایت وردپرس خطای 404 می باشد. اگر این خطا در وبسایت مشاهده شود به معنی نبود لینک مربوطه و یا حذف آدرس درخواستی بوده است که ممکن است به صورت غیرمنتظره و یا پس از ایجاد تغیرات در وبسایت وردپرس رخ دهد.. در این مقاله آموزشی به نحوه رفع خطای not found 404 در وردپرس خواهیم پرداخت..

این خطا هنگامی رخ خواهد داد که کاربری که در وبسایت شما حضور دارد و بر روی یک لینک کلیک کند رخ خواهد داد و اگر محتوا و یا آدرس حذف شده باشد از سمت هاست میزبانی وبسایت به صورت خودکار این خطا بر روی صفحه نمایش کاربر ظاهر خواهد شد.برای حل این مشکل نگران مواردی نباشید زیرا حل این مسئله در وردپرس بسیار آسان می باشد و تمامی موارد به صورت شفاف و واضح می باشد.

اگر خاطرتان باشد در خصوص خطای 403 در وردپرس نیز بررسی لازم را داشته ایم و نحوه رفع آن را با یکدیگر بررسی و همچنین در خصوص تاثیر آن بر روی سئو نیز اشاره کردیم.لازم به ذکر است که ارور 404 همانند خطای 403 نیز مهم می باشد و تاثیر مستقیم بر روی سئوی وبسایت شما خواهد داشت و اگر آن را در وبسایت مشاهده کردید می بایست در سریعترین زمان ممکن نسبت به رفع آن اقدام کنید.

تعریف خطای 404

ارور 404 یک کد استاندارد از وضعیت http می باشد.این وضعیت به کد پاسخ نیز شناخته می شود. به عبارتی در یک وبسایت اگر بر روی هر قسمت و لینک کلیک کنید و بخواهید محتویات آن را مشاهده کنید سرور میزبان یک کد وضعیت را باز میگرداند تا از نحوه عملکرد اطیمنان حاصل کند. اگر یک وبسایت عملکرد صحیحی داشته باشد و تمامی قسمت ها به خوبی قابل مشاهده و دسترسی باشد در این حالت کد وضعیت 200 یا همان وضعیت ok برگردانده می شود.

تعریف خطای 404

در واقع هنگامی که یک کاربر میتواند با سرور ارتباط برقرار کند اما منبع درخواستی را پیدا نمیکند در این حالت کد وضعیت 404 که خطا می باشد مشاهده خواهد کرد. این به این معنی می باشد که صفحه و یا هر منبع دیگری را نمیتوان در آن آدرس خاص یافت.تقریبا می توان گفت برای هر نوع وبسایتی این امکان وجود دارد که خطای 404 را به شما نمایش دهد..

ارور 404 به صورت کلی میتواند به سه صورت قابل نمایش باشد :

  • صفحه اختصاصی طراحی شده که مربوط به قالب وبسایت شما می باشد.
  • صفحه نمایش خطای 404 که از سمت سرور به صورت مستقیم بر روی صفحه وبسایت قابل مشاهده خواهد بود.
  • یک صفحه کاملا سفید نمایش داده خواهد شد.

این پیام ها به صورت پیش فرض می توانند کاملا مبهم بانشد و هر وبسایتی میتواند صفحه خطای 404 دلخواه خود را داشته طراحی و تنظیم کند.البته این کار ضروری نمی باشد اما این امکان فراهم می باشد که به بازدیدکنندگان توضیح دهند مشکل و یا بروز خطای 404 تنها در صفحه خاص و یا جستجو وجود دارد و سایر قسمت های وبسایت به خوبی عمل میکنند.

چه عاملی باعث بروز خطای 404 در وبسایت می شود ؟

این خطا هنگامی رخ می دهد که محتوای وبسایت حذف و یا به یک لینک (url) دیگر منتقل شده باشد.اما ممکن است دلایل دیگری نیز باعث این خطا شده باشد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد..

لینک مورد نظر به اشتباه تایپ شده است یا به اشتباه ریدایرکت شده است.

نام دامنه درخواستی توسط سیستم (DNS) به آی پی تبدیل نمی شود.

نام دامنه وارد شده دیگر وجود ندارد.

لینک (url) و یا محتوای آن مانند تصاویر یا ویدئوها حذف شده اند و یا به یک مکان دیگر منتقل شده اند.

لینک های خراب یا به اصطلاح قطع شده ممکن است به صورت طولانی مدت به همان شکل باقی بمانند زیرا اپراتورها تصوری از حذف محتوای لینک شده ندارند.بسیاری از وبسایت ها با وجود اینکه دیگر به صورت آنلاین در دسترس نمی باشند و یا حداقل در یک لینک (URL) مشخص شده فعالیتی را ندارند ممکن است در صفحات نتایج جستجو دیده شوند.

اغلب وبسایت ها همچون سایتهای خبری و یا وبلاگ ها از حذف شدن یک لینک اطلاعی ندارند و یا ممکن است تحت یک لینک دیگر دیده شوند.همچنین بسیاری از مدیران وبسایت لینک های خارجی وبسایت خود را مرتبا بررسی نمیکنند و بنابراین یک لینک فعال که عملکرد خوبی دارد میتواند به راحتی به یک لینک مرده تبدیل شود و یک اپراتور می بایست تمامی فرضیات موجود برای به وجود آمدن خطا را بسنجد..

خطای 404 و تاثیر آن بر روی وبسایت

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم خطاهای 404 میتواند به رتبه و اعتبار یک وبسایت آسیب بزند و اگر این خطاها در وبسایت مکرر تکرار و یا وجود داشته باشد موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ,وبسایت را در نتایج جستجو فهرست نخواهند کرد و شکی در آن نخواهد بود که این موضوع تاثیر منفی بر اعتبار یک سایت خواهد داشت.

اگر به زبان ساده بخواهیم بگوییم در واقع خزنده های وب در صورتی که تشخیص دهند بسیاری از درخواست های وبسیات با کد وضعیت 404 مواجه می شوند,فرض می شود که وبسایت خوب نگهداری نشده و معتبر نمی باشد.

قطعا لینک های شکسته موجود در یک وبسایت بر روی رتبه بندی وبسایت تاثیر گذار خواهند و اگر تعداد خطاهای 404 بسیار زیاد باشد موتورهای جستجو از جمله گوگل جایگاه وبسایت را در نتایج serp کاهش می دهد و حتی ممکن است ایندکس آن را نیز متوقف کند,این بدین معنی می باشد که بازدیدکنندگان وبسایت به شدت کاهش خواهند یافت و عملا کاربران اعتماد خود را به آن وبسایت از دست خواهند داد.

بنابراین وبسایت شما بر اثر ارورهای پی در پی 404 ایجاد شده توسط پیوندهای ورودی,ارزش لینک های خود را از دست خواهد داد که میتواند عملکرد رتبه بندی جستجو را محدود کند.در نتیجه رفع خطای 404 اهمیت بسیار زیادی برای سایت شما خواهد داشت.

روش های رفع خطای 404

در بسیاری از موارد, راه حل رفع خطا به راحتی قابل یافت می بشد و می توان کاربران و بازدیدکنندگان را به سرعت به لینک مورد نظر هدایت کرد. اما بپردازیم به رفع خطاهای 404 که در این باره راه حل های مختلفی وجود دارد که در ادامه همراه باشید..

حل خطای 404 در وردپرس

بررسی پیوندهای یکتا سایت وردپرس

در برخی مواقع ممکن است وجود لینک های ثابت یا فایل .htaccess علت بروز خطا باشد که اگر وب سرور هاست شما از نوع apache استفاده می کند و ساده ترین روش برای رفع این مورد این است که تنظیمات پیوندهای یکتا را از بخش پیشخوان وردپرس آپدیت کنید. برای این منظور از پیشخوان وردپرس و قسمت تنظیمات و سپس پیوندهای یکتا مراجعه کنید و بررسی کنید که نوع نوشته بر روی کدام ساختار قرار گرفته است.

تنظیمات پیوند یکتا در وردپرس

حال میتوانید یک نوع ساختار دیگر را انتخاب و ذخیره تغیرات را انجام دهید. مجدد نوع ساختار نوشته را به حالت قبل بازگردانید و تغیرات را ذخیره کنید که با این روش نوع ساختار و پیوندهای یکتا بروزرسانی خواهند شد..

پس از انجام مراحل یاد شده بررسی کنید که آیا خطای 404 بر روی لینک ها یا صفحات موجود برطرف شده است یا خیر ؟ 

تغیر مسیر 301 برای لینک های اتقال یافته یا حذف شده

یکی از کارهایی که میتوان از خطای 404 جلوگیری کرد تا کاربر بدون اینکه متوجه خطا شود تغیر مسیر 301 می باشد که میتوان با استفاده از افزونه های سئو همچون رنک مث و یا افزونه های تخصصی برای تغیر مسیر مانند افزونه تغیر مسیر 301 انجام دهید.

این روش به این شکل می باشد که لینک های حذف شده و یا محتوای حذف شده که آدرس آن وجود ندارد را توسط افزونه ها به یک آدرس دیگر منتقل میکنید تا از خطا جلوگیری شود.این موضوع نیز در نظر داشته باشید که خود وردپرس نیز به صورت خودکار ممکن است این تغیر مسیرها را انجام دهد اما هیچ گاه به این قابلیت در وردپرس بسنده نکنید زیرا در بسیاری از مواقع به خوبی عمل نمیکند..

غیرفعال سازی افزونه ها و قالب وبسایت

گاها افزونه ویا قالب وبسایت بسته به نوع تنظمیاتی که دارند متوانند بر روی ساختار لینک های وردپرس تاثیر گذار باشند.اگر روش های قبلی اشاره شده را برای رفع مشکل انجام داده اید و همچنان مشکل پابرجا بوده,غیرفعال سازی قالب و افزونه ها میتواند بهترین گزینه باشد.برای این منظور میتوانید از پیشخوان وبسایت به قسمت افزونه ها > افزونه های نصب شده مراجعه کنید و افزونه ها را یک به یک غیرفعال کنید.

پس از هر بار غیرفعال سازی یک افزونه سعی کنید وبسایت و لینک مربوطه را بررسی کنید که آیا خطای 404 رفع شده است یا خیر ؟ اگر در این روش و با غیرفعال سازی یک افزونه مشکل حل شد میتوانید افزونه را به صورت موقت غیرفعال نگه دارید تا نسخه جدیدی از آن منتشر شود و یا از افزونه های مشابه استفده کنید.

اگر با غیرفعال سازی تمامی افزونه ها خطای 404 حل نشد می بایست به سراغ قالب وبسایت خود بروید.برای این منظور از منو نمایش > پوسته ها که در پیشخوان قابل نمایش می باشد میتوانید به قالب وبسایت دسترسی داشته باشید و قبل از غیرفعال سازی حتما از وبسایت خود یک بکاپ تهیه کنید. پس از غیرفعال سازی قالب یک قالب دیگر که میتواند قالب رایگان و از مخزن پوسته ها نیز باشد میتواند کارساز باشد و پس از فعال سازی قالب دیگر وبسایت را بررسی کنید که آیا خطا رفع شده است یا خیر ؟

فایل .htaccess وردپرس را بررسی کنید

هنگامی که در ساختار پیوندهای یکتا وبسایت وردپرس تغیراتی ایجاد میکنید تمامی آنها در فایل .htaccess ذخیره می شوند.این فایل بسیار مهم و خاص نحوه تعامل وردپرس با سرور و همچنین نحوه تولید url را برای صفحات وبسایت کنترل می کند.اگر در خصوص فایل .htaccess آشنایی ندارید می توانید مقاله .htaccess چیست و با کاربرد آن آشنا شوید..

برای اینکه بتوان مجدد پیوندهای یکتا وبسایت را تنظیم کرد باید به فایل دسترسی وبه صورت دستی فایل را ویرایش کنید که برای اینکار تنها کافیست وارد هاست خود و سپس وارد پوشه public_html شوید و یا اینکه از نرم افزارهای ftp مانند Fileliza به ریشه وبسایت متصل شوید که پس از اتصال فایل های مربوط به وردپرس را مشاهده خواهید کرد.

دسترسی به فایل htaccess

در فایل های موجود یک پوشه به public_html وجود دارد که باید آن را باز کنید و سپس دنبال فایل htaccess باشید.قبل از انجام هرکاری یک کپی از فایل htaccess بگیرید و آن را در جای مطمئن ذخیره کنید.

بعد از انجام موارد مربوطه میتوانید فایل htaccess را با استفاده از راست کلیک و گزینه edit آن را ویرایش کنید که در آن محتویات نیز وجود دارد و از محتویات موجود یک کپی بگیرید و سپس قطعه کد زیر را به فایل htaccess اضافه کنید.

# BEGIN WordPress
 
<IfModule mod_rewrite.c>
 
RewriteEngine On
 
RewriteBase /
 
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
 
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
 
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
 
RewriteRule . /index.php [L]
 
</IfModule>
 
# END WordPress

در انتها فایل را ذخیره کنید و مجدد وبسایت را بررسی کنید که در این مرجله می بایست خطای 404 مرتفع شده باشد.

سخن نهایی

همان طور که اشاره کرده ایم رفع خطای 404 در وبسایت بسیار مهم می باشد و اگر این خطا در وبسایت مدام تکرار شود و برای رفع آن کاری انجام نشود قطعا یک تجربه منفی برای وبسایت شما خواهد بود و این موضوع به صورت مستقیم بر روی کاربران وبسایت شما نیز اثر گذار خواهد بود و ریزش کاربران و مشتریان را پی خواهد داشت. چنانچه با راه های گفته شده موفق به حل این خطا نشده اید پشتیبانی وردپرس در وبسایت آقای پشتیبان یک راه حل مفید می باشد که میتواند در سریعترین زمان ممکن خطاهای موجود را برطرف کند.

امتیاز شما به این مطلب
5/5 – (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *