خطای 403 در وردپرس و نحوه رفع خطای 403

خطای 403 چیست ؟
آنچه در این مقاله خواهید خواند

یکی از رایجترین خطاهایی که در وردپرس میتوان آن را مشاهده کرد خطای Forbidden یا همان خطای 403 می باشد که در مرحله اول برای هر مدیر وبسایت می تواند آزار دهنده باشد زیرا در این حالت دسترسی وبسایت قطع خواهد شد .. اما جای نگرانی وجود ندارد زیرا در این آموزش به صورت کامل با این ارور آشنا و سپس راهکارهای مختلف را برای رفع مشکل معرفی خواهیم کرد.

این ارور بر خلاف سایر خطاها اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار نخواهد و تنها ممکن است در هنگام مواجه با آن در صفحه مرورگر و وبسایت با عبارت 403 Forbidden error مواجه شوید  که در نگاه اول برای کاربران مبتدی میتواند یک خطای ترسناک باشد..

خطای 403 وردپرس چیست ؟

زمانی که آدرس یک وبسایت را در مرورگر تایپ و به آن متصل می شوید تمامی ارتباطات از طریق سرور وب به نام http header انجام و پاسخ را برای شما نمایش میدهد. این فرآیند در بخش backend انجام میگیرد و اگر همه چیز صحیح باشد کد وضعیت http یا http status code برابر 200 خواهد بود.. اگر در بین درخواست های ارسالی مشکلی رخ داده شود و به اصطلاح وضعیت تغیر کند با خطا مواجه خواهد شد که این روند برای یافتن خطا می باشد..

به صورت کلی برای وضعیت های http چندین حالت و کد وجود دارد  که خطای 403 Forbidden یکی از آنها می باشد که توسط سرورها برای برقراری ارتباط با مرورگر استفاده می شود.هر زمان کد 403 را در صفحه مرورگر مشاهده کردید به این معنی خواهد بود که سرور مجوز کافی برای دسترسی به صفحه مربوطه را ندارد.

مشاهده خطای 403

این ارور در وردپرس ممکن است هنگام بازدید از یک صفحه خاص نمایش داده شود و یا در هنگام ورود به بخش مدیریت وبسایت وردپرس رخ دهد اما در برخی اوقات در هنگام نصب وردپرس نیز دیده شده است و برخی کاربران با آن مواجه شده اند.

حالت های مختلف خطای 403

خطای 403 در وردپرس ممکن است به شکل های مختلفی نیز نمایش داده شود که در لیست زیر به آن اشاره کرده ایم.این موضوع را در نظر داشته باشید که تنها نوع نمایش آنها می تواند متفاوت باشد و روش حل همه آنها یکسان می باشد..

  • “Forbidden – You don’t have permission to access / on this server”
  • “403 – Forbidden: Access is denied”
  • “Error 403 – Forbidden”
  • “403 – Forbidden Error – You are not allowed to access this address”
  • “403 Forbidden – nginx”
  • “HTTP Error 403 – Forbidden – You do not have permission to access the document or program you requested”

دلیل رخ دادن خطای 403 در وردپرس

در بیشترین موارد بررسی شده این خطا به دلیل اشکال در فایل .htaccess و یا مجوزهای دسترسی اشتباه در فایل ها به وجود آمده است. همچنین در برخی موارد نیز دیده شده است که به دلیل خرابی یک افزونه و یا قالب وبسایت این خطا در وبسایت رخ داده است. با تمامی توضیحات بالا و معرفی خطای 403 حال با نحوه رفع این مشکل آشنا خواهیم شد…

نحوه رفع خطای 403 در وردپرس

برای حل ارور 403 در وردپرس راه های مختلفی بیان شده است اما در این مقاله به 5 روش مهم اشاره میکنیم  تا در حل این خطا در وردپرس به شما کمک کرده باشیم.. اما قبل از اینکه دست به اقدام هرکاری بزنید از وبسایت خود بکاپ تهیه کرده باشید که در مقاله روش های تهیه بکاپ از وبسایت های وردپرسی به آن اشاره کرده ایم…

1: غیرفعال سازی موقت افزونه ها

یکی از اصلی ترین نکات در خصوص عیب یابی و رفع خطای وردپرس غیرفعال کردن افزونه ها می باشد و معمولا نیز مشکلات پیش آمده مربوط به تداخل افزونه ها می باشند. در خصوص خطای 403 نیز ممکن است به دلیل یکی از افزونه های وبسایت باشد که باعث این خطا شده است.در این حالت می بایست افزونه ها را یک به یک غیرفعال کنید.

برای این روش اگر دسترسی به پیشخوان وبسایت خودتان دارید میتوانید افزونه ها را در قسمت > افزونه ها > افزونه های نصب شده یک به یک غیرفعال کنید و سایت را بررسی کنید و اگر مشکل با غیرفعال سازی افزونه ها رفع شد میتوانید افزونه تداخل شونده را غیرفعال نگه دارید و سایر افزونه ها را فعال کنید.

چنانچه به به پیشخوان دسترسی لازم را نداشته باشید می بایست در این مرحله وارد پنل مدیریت هاست شده و بر روی گزینه file manager یا مدیریت فایل کلیک کنید و سپس وارد پوشه public_html شوید پس از آن پوشه wp_contet را باز کنید تا بتوانید پوشه plugins را مشاهده کنید حال وارد پوشه شوید و افزونه ها را یک به یک با تغیر نام غیرفعال کنید.

2: حذف فایل .htaccess و تولید مجدد آن

یکی از فایل های موجود در سایت های وردپرسی فایل .htaccess می باشد که امکان برقراری ارتباط با سرور را برای وردپرس فراهم می آورد.یکی دیگر از دلایلی که میتواند باعث بروز خطای 403 در وردپرس شود,وجود مشکل در همین فایل باشد.

برای بررسی دقیق تر که آیا ارور 403 در وبسایت از سمت این فایل می باشد یا خیر, تنها کافیست این فایل را یکبار حذف و مجدد تولید کنید. برای حذف این فایل تنها کافیست وارد هاست خود شوید و در مسیر public_html این فایل را پیدا و با راست کلیک بر روی فایل گزینه Delete را انتخاب کنید.

حذف فایل .htaccess

با حذف فایل .htaccess اگر خطای 403 در وردپرس رفع شد پس علت از سمت این فایل بوده است..

حال برای تولید مجدد این فایل باید به پیشخوان وردپرس مراجعه و از منو تنظمیات > پیوندهای یکتا کلیک کنید.در بخش مربوطه یکبار بر روی ذخیره تغیرات کلیک کنید تا فایل .htaccess مجدد تولید شود.

تولید مجدد فایل .htaccess

3: غیرفعال سازی CDN

یکی از راه های افزایش سرعت وبسایت استفاده از تکنولوژی توزیع محتوا و یا همان CDN می باشد که در این حالت اطلاعات یک وبسایت در سرورهای مختلف در نقاط مختلف جهان قرار میگیرد تا کاربرانی که از محل جغرافیایی مختلف وبسایت را مشاهده کنند,اطلاعات وبسایت از نزدیکترین مکان برای کاربر ارسال شود و سرعت بارگذاری صفحات افزایش یابد که از معروف ترین آنها شرکت cloudflare می باشد.

در برخی اوقات دیده شده است که این قابلیت در وبسایت باعث خطا شده است و میتواند یکی از دلایل بروز خطای 403 در وردپرس باشد که بررسی بهتر می توان یکبار سرویس CDN را غیرفعال کنید و مجدد وبسایت خود را ازمایش کنید.

4: مجوز و سطح دسترسی فایل ها را تغیر دهید

فایل هایی که در سایت های وردپرسی وجود دارد یک نوع سطح دسترسی خاصی را نیز دارند و این تنظیمات و سطح دسترسی ها تعیین میکند که چه  کسانی به چه فایل هایی دسترسی داشته باشند.

اگر مشکلی در خصوص مجوزهای دسترسی وجود داشته باشد سرور مانع از خواندن و یا دسترسی کاربران به آن فایل ها خواهد شد. اگر در خصوص مجوزها اطلاعات کافی نداشته باشید میتوانید با پشتیبان هاست خود در ارتباط باشید تا به شما کمک کنند.

برای اینکه خودتان بتوانید این تغیرات را انجام  و یا بررسی کنید می توانید با استفاده از پروتکل ftp و برنامه هایی مانند File Zilla اصلاحات مورد نیاز را بر روی فایل ها در هاست ایجاد کنید.

برای این منظور اگر از کنترل پنل cpanel استفاده میکنید میتوانید از بخش File Manager به فایل های موجود در هاست خود دسترسی پیدا کنید و در کنترل پنل های دایرکت ادمین نیز میتوانید از بخش Public_html به فایل ها دسترسی داشته باشید.

پس از اتصال با نرم افزار File Zilla به کنترل پنل هاست با محیطی همانند شکل زیر مواجه خواهید شد که در اولین قدم بر روی فولدر Public_html راست کلیک و گزینه File Attributes را انتخاب میکنیم…

سطح دسترسی پوشه

در پنجره باز شده که مطابق شکل زیر خواهد بود مقادیر 750 یا 755 را در کادر Numeric value وارد کنید و بعد از آن گزینه Recurse into subdirtories را فعال کنید و در آن گزینه Apply to Directories only را انتخاب و بر روی ok کلیک کنید..

تغیر سطح دسترسی فایل ها

به همین راحتی امکان دسترسی صحیح را برای دایرکتوری های وبسایت فراهم کردیم.

در مرحله بعدی می بایست مجوز دسترسی به فایل ها را اصلاح کنید که همانند تصویر زیر مجدد بر روی پوشه public_html راست کلیک و گزینه File Attributes را انتخاب کنید و سپس گزینهRecurse into subdirectoriesرا بزنید و در آن گزینهapply to files onlyرا انتخاب کنید و سپس مطابق توضیحات زیر در بخشnumeric value عدد 644 را وارد و در انتها گزینه ok را بزنید..

تغیر مجوز دسترسی به 644

پس از اصلاح مجوز دسترسی به دایرکتوری و فایل های وردپرس باید مجوز دسترسی به فایل wp-config.php نیز اصلاح شود که برای این منظور این فایل در شاخه اصلی هاست قابل دسترسی می باشد و پس از یافتن آن بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه File permissions را در آن انتخاب و سپس مقدر 440 را در بخش numeric value وارد کرده و روی دکمه ok کلیک کنید.

تغیر مجوز دسترسی به 440

با انجام تمامی مراحل گفته شده مجوزهای دسترسی به فایل های سایت وردپرس اصلاح می شوند و اگر دلیل خطای 403 در وردپرس به دلیل سطح دسترسی ها بوده باشد می بایست خطا رفع شود..

بررسی hotlink protection

برخی کاربران و وبسایت ها وجود دارند که محتوای وبسایت شما کپی میکنند و در یک سایت دیگر درج میکنند که در این صورت تمامی موارد از جمله تصویر و ویدئوها با آدرس وبسایت شما فراخوانی می شوند این موضوع منجر به افزایش مصرف منابع سایت شما بدون اینکه بازدید کننده ای داشته باشید خواهد شد زیرا تصاویر از سایت شما بارگیری خواهند شد که به این حالت hotlink گفته می شود که در مقاله hotlink چیست به صورت کامل در خصوص این موضوع صحبت کرده ایم..

برای جلوگیری از این اتفاق برخی ارائه دهنده های هاست خدمات hotlink protection را نیز ارائه میکنند که اگر در خصوص پیکیربندی آن اشتباهاتی انجام شده باشد میتواند باعث خطای 403 در وردپرس شود و برای اینکه تنظیمات صحیح را انجام داده باشید میتوانید از با ارائه دهنده هاست خود در ارتباط باشید.

نتیجه گیری

اگر تمامی مراحل بالا را به صورت کامل انجام داده اید و همچنان مشکل پابرجا بود در مرحله اول می توانید از هاست خود کمک بگیرید تا برای شما بررسی لازم را داشته باشند.

همچنین در وبسایت آقای پشتیبان با ارائه خدمات پشتیبانی وردپرس در قالب پکیج های موجود در تمامی ایام به تثبیت و کیفیت و رفع خطاهای وبسایت شما اقدام خواهیم کرد…

امتیاز شما به این مطلب
امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *